Golf Project

03 Juni 2021
Golf Project

Veel mensen die ooit een projectauto hebben gehad, zullen zich erin herkennen: de auto staat eerst jaren in de garage voordat hij ook maar enigszins toonbaar kan worden genoemd. Vaak ontbreekt het een hobbybouwer aan tijd en geld, maar de wil om stug aan de projectauto verder te werken, zal er altijd zijn. Dat laatste geldt zonder twijfel voor de handige jongen die deze Volkswagen Golf Cabriolet Mk1 al sinds 2012 in bezit heeft.

Voor de eigenaar Fulvio is dit een speciale auto, want de Golf uit 1988 was de eerste auto die hij op zijn eigen naam zette. Sindsdien, zo schrijft hij op zijn Instagram, heeft hij de auto verschillende keren verlaagd en verbreed, maar nooit kwam hij tot een punt waarop de Golf er tenminste voor een deel compleet uitzag. Toen hij begon met bouwen, wist hij naar eigen zeggen nauwelijks waar hij aan begon en mislukten zijn pogingen meermaals. Ook nu zijn niet alle lasnaden perfect, maar de Golf begint langzaam maar zeker op een echte auto te lijken.

Intussen is er alweer een flink aantal aanpassingen aan de auto gedaan. De Golf staat op een zelfgemaakt custom chassis, is met bijna 6,5 centimeter verlaagd en de spoorbreedte is met 10 centimeter ingekort. Daarbovenop is de youngtimer voorzien van een buizenframe aan de voorkant en ligt er een ABF-motor klaar voor gebruik. Het zou zomaar nog even kunnen duren, maar zodra deze one-of-a-kind Golf volledig opgebouwd is, zal hij er ongetwijfeld supergaaf uitzien en uit duizenden te herkennen zijn! Wil je op de hoogte blijven van dit project, check dan zijn instagram!

MEER 402

FOLLOW US:
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER