ABT RSQ8-R met 740HP

07 Februari 2021
ABT RSQ8-R met 740HP

Supercars worden algemeen beschouwd als het toppunt van sportiviteit. In het dagelijks leven presteert dit type voertuig echter niet zo schitterend. Als beter alternatief bouwt ABT Sportsline de strikt gelimiteerde ABT RSQ8-R. Deze rit biedt het comfort en de ruimte van een SUV en bereikt desondanks in 3,4 seconden de 100 km / u. Bovendien is een topsnelheid van 315 km / u als optie leverbaar niet gek als je het ons vraagt.

In 2021 viert autotuner ABT Sportsline zijn 125-jarig jubileum met de RSQ8-R, een van de snelste SUV's op de markt, met 740 pk (544 kW) en 920 Nm. Het enorme vermogen komt vooral tot uiting in de fenomenale acceleratie: 0-100 km / u wordt nu in slechts 3,4 seconden bereikt in plaats van in 3,8 seconden. Het voertuig van de klant, geschilderd in San Marino Blue metallic, is een van de slechts 125 voertuigen uit een speciale serie die voor het jubileum op de markt is gebracht. Het aeropakket bevat koolstofvezelelementen en is een voortvarend vlaggenschip voor de vaardigheden van de ontwerpafdeling bij ABT Sportsline. Het combineert uitbreidingen aan de voorkant van de auto, voorlip met aanbouw- en spiegelkappen, zijskirts, stuurhuisventilatie, spatbordverbreders, een achterskirt en een achterspoiler. De 23 inch High Performance GR-wielen - met bandenmaat 295/35 R23 - werden door ABT Individual als extra bijzonderheid volledig in glanzend zwart gespoten. Deze wielen hebben meestal altijd zilveren accenten in de vorm van een diamantafwerking. Dit voorbeeld laat zien dat ABT een open oor heeft voor speciale verzoeken, ook voor beperkte series.

Echter, bijna alle klanten zullen uiterst tevreden zijn met de prestaties. Het productievoertuig van 600 pk (441 kW) en 800 Nm vestigde eind 2019 een record voor SUV's op de Nürburgring Nordschleife. Dit kan gemakkelijk worden overtroffen door het exclusieve speciale model met zijn 140 "extra paarden" (103 kW). De high-tech ABT Engine Control * -unit werkt samen met een speciaal ontworpen intercooler voor maximaal vermogen en duurzaamheid. De voertuigtuner, opgericht in 1896 als smederij in Kempten, Beieren, biedt ook een optionele topsnelheidverhoging tot 315 km / u. Voor meer laterale dynamiek hebben de experts de complexe luchtvering nog sportiever gemaakt met de ABT Level Control (ALC). In comfortniveau wordt het verlaagd met 25 mm; in dynamisch niveau met 15 mm. Het ABT-uitlaatsysteem is gemaakt van roestvrij staal en de vier eindpijpafdekkingen van 102 mm zorgen voor het juiste geluid. Het interieur kan deze schitterende indruk perfect bijhouden. De upgrade van het ABT-stuurwiel, de armleuning en de verfijnde middenconsole en de verfijning van de ABT-stoel zijn slechts enkele details. "We hebben echt alles uit de kast gehaald voor dit jubileumvoertuig”, zegt CEO Hans-Jürgen Abt.

MEER 402

FOLLOW US:
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER