Nieuwe (internationale) Autoshow in Brussel in januari 2024!

25 Juni 2023
Nieuwe (internationale) Autoshow in Brussel in januari 2024!

PERSBERICHT

Nieuwe (internationale) Autoshow in Brussel in januari 2024!
Organisator van autoshows, 402 Automotive, vult het gat van het Autosalon Brussel met een nieuw interactief salonconcept met vertrouwde elementen.

Onlangs werd bekend gemaakt dat FEBIAC, de auto- en tweewielerfederatie van België en het Groothertogdom Luxemburg, geen vervolg geeft aan het Autosalon van Brussel in 2024. Daarmee wordt een  100 jaar oude traditie doorbroken.
Autofans hoeven komende januari echter niet te treuren. Eventorganisator 402 Automotive - in Nederland marktleider in het organiseren van autoshows-, komt in de traditionele periode van de nationale Autobeurs in  januari 2024 met een innovatieve autoshow. Er zal veel aandacht zijn voor supercars en hypercars uit binnen- en buitenland, autosport en performance cars. Maar ook motoren komen terug in de nieuwe auto- en motorbeurs. De organisatie is momenteel in gesprek met verschillende merkverdelers om te bezien welke de juiste randvoorwaarden zijn voor deelname aan deze nieuwe autoshow, zodat ook introducties en presentatie van nieuwe modellen onderdeel worden van dit evenement en België haar momentum behoudt voor het "boosten" van de verkoop van personenauto's in deze traditioneel belangrijke periode.

Ronald van den Broek van 402: "Wij organiseren al meer dan 25 jaar autoshows in binnen- en buitenland. We merken nog steeds een enorme hype rond de auto en daarmee een fors groeiende belangstelling voor onze autoshows, zoals het langlopende JapFest of Supercar Madness.
Meer dan 250.000 bezoekers trekken we op jaarbasis naar deze shows in binnen- en buitenland. Momenteel organiseren we een viertal indoorbeurzen in Nederland (Jaarbeurs Utrecht, Rotterdam Ahoy, Martiniplaza Groningen en de Brabanthallen in Den Bosch) en zijn we de komende jaren ook actief in Dubai (november 2023), Qatar en Saudi-Arabië (2024). Na het bericht over het niet doorgaan in 2024 van de Autosalon van Brussel besloten we meteen om in januari 2024 'vol gas’ te geven op een nieuwe Europese Autoshow! En waar kan dat nu beter dan in de Europese hoofdstad?”

Van den Broek vervolgt: "De nieuwe Autoshow wordt geen regelrechte kopie van de traditionele autobeurs die België al 100 edities kent. We zien al jaren dat het publiek niet alleen statische presentaties wil, maar 'geamuseerd’ wil worden met interactieve shows zoals de 'Car Catwalk’, waar auto’s, influencers en andere special guests hun opwachting maken. Dit onderdeel is al enkele jaren ons handelsmerk waarmee we de bezoeker in extase brengen met het geluid van motoren, uitlaten en ander spektakel. Daarnaast diverse themapleinen met een selectie van de mooiste tuningcreaties, maar ook moviecars of een bijzondere collectie Formule-1 auto’s en andere iconen uit de autosport.”

Uiteraard worden mogelijk 1 of meer paleizen op Brussels Expo beschikbaar gesteld voor een presentatie van de nieuwste modellen op de markt met uiteraard ook voldoende aandacht voor "future mobility” en EV-cars. Op dit moment is de organisatie in gesprek met belangrijke merkverdelers. Verschillende verdelers reageren positief op het bericht, dat er in België in januari een autoshow op de kalender blijft staan.

"Als organisatie gaat 402 Automotive steeds weer op zoek naar de juiste balans in entertainment, informatievoorziening en de promotie en verkoop van modellen. Sinds ook het Autosalon van Genève naar Qatar is verhuisd -gepland in oktober dit jaar-  is er niet alleen behoefte aan een nationaal salon voor de introductie en verkoop van personenwagens, maar ook behoefte een nieuw Europees platform voor supercars en hypercars. We hebben al toezegging voor een aantal bijzonder exclusieve automodellen die je kunt verwachten in de Supercar Hal.”, besluit Ronald van den Broek.

De eerste editie van de nieuwe autoshow staat in ieder geval gepland van 17 tot en met 21 januari 2024 in de hallen 5 tot en met 9 en 11. Dit is dezelfde configuratie als het laatst georganiseerde salon afgelopen januari. Deze duurde negen dagen. In samenspraak met deelnemende merkverdelers zou de duur en de omvang van de beurs nog aangepast kunnen worden.

VOOR MEER INFORMATIE:
Ronald van den Broek, 0031-654291384

 

MEER 402

FOLLOW US:
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER