DRAGRACEN IN DRACHTEN MOET BLIJVEN!

07 Januari 2023
DRAGRACEN IN DRACHTEN MOET BLIJVEN!

Afgelopen week bereikte ons het bericht dat het dragracen na meer dan 40 jaar gaat stoppen (nieuws Omroep Friesland). Tenminste als het ligt aan de lokale instanties, zoals Stichting Vliegveld Drachten. Natuurlijk niet als het ligt aan rijders, DHRA zelf, lokale fans en 402 Automotive. Na overleg met partner 402 voor de evenementenreeks Dragrace Madness is besloten om actie te ondernemen tegen dit plotselinge en eenzijdige besluit. Namens de DHRA zal Ronald van den Broek optreden als woordvoerder van de DHRA.

Ronald van den Broek: "Meteen na dit bericht heb ik onze raadsman Lex de Jager van Van Til Advocaten in Amsterdam gevraagd om ons in dit dossier verdiepen en ons te adviseren welke acties we kunnen ondernemen. Ik vind de beargumentatie erg kort door de bocht. Op andere plaatsen in Nederland hebben we goede ervaringen met vliegvelden en dragracen, waarbij we altijd tot goede afstemming komen, ook ten aanzien van het schoonmaken van de baan na afloop van de wedstrijden. Ook in Drachten ging dat al meer dan 40 jaar goed en we krijgen hier het gevoel dat er andere belangen en beweegredenen aan dit besluit ten grondslag liggen. Ik zal namens de DHRA onderzoeken wat de beste weg is in deze kwestie. De komende week zullen we bepalen wat de juiste reactie is op de brief die afgelopen donderdag bij de DHRA in de bus viel. In eerste instantie zal gepoogd worden in overleg te komen over alternatieven, want waar een wil is is een weg. Bij ons is die wil er en we hopen, dat gezien de tientallen jaren oude relatie dat bij overheden en vliegveld ook is. In april meldde D66 wethouder Hartog Heijs nog dat de komende jaren het stoplicht op groen staat voor het dragracen. Op basis van die toezegging heeft DHRA en promotor 402 enorm geinvesteerd in baanpreparatie en het evenementconcept van Dragrace Madness. Als we wisten, dat dat event in juni jl. de laatste editie was had dat ons tienduizenden euro's gescheeld. Dit eenzijdige en plotselinge besluit betekent een grote kapitaalvernietiging."

Inmiddels ontvangen 402 en DHRA diverse oproepen van rijders om te gaan demonstreren in Drachten komende week. Ronald reageert daar als volgt op: "Laat de DHRA komende week met onze jurist het dossier goed onderzoeken en de juiste reactie bepalen om te zorgen voor een vervolg van het dragracen. Dat is momenteel de beste manier om te reageren. We staan open voor elke informatie die ons in deze kwestie kan helpen."

402 organiseert in 2023 diverse dragrace wedstrijden. 19 augustus wordt er gereden op Breda International Airport tijdens Hart voor Auto' s SHOWTIME! Daar wordt gereden op een vliegveld met een status vergelijkbaar als Drachten met een aanpassing van de vliegroute, weliswaar zonder baanpreparatie (rubber en lijm). Daarnaast op permanente circuits als Zandvoort en Assen, maar ook op het evenemententerrein naast Vliegveld Weeze.

Voor meer informatie, maar ook voor welke hulp dan ook:
Ronald van den Broek, 06-54291384 of ronald@402automotive.com

MEER 402

FOLLOW US:
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER