DANK VOOR JULLIE KOMST NAAR SHOWTIME!

27 Maart 2023
DANK VOOR JULLIE KOMST NAAR SHOWTIME!

Afgelopen zondag was het tijd voor de eerste Assen editie van Hart voor Auto's Showtime. Wat was het een mooi event waar meer dan 20.000 mensen op af kwamen en 2500 showcars op de paddock te bewonderen waren. Ook is er meer dan €60.000 is opgehaald voor het Wilhelmina KinderZiekenhuis in samenwerking met Hart voor Auto's, Chahid (DutchPerformante) en Streetgasm! Ook waren er toffe gasten aanwezig: Robert Doornbos, Tim Coronel, Mental Theo, Don de Jong, Mobibcep, Frans Duijts, Joey Bravo, Rick van Stippent, DJ La June, McLaren Twins en GTR Leslie en nog veel meer. Dank aan alle bezoekers die een donatie hebben gedaan voor het realiseren van een kindvriendelijke binnentuin. 


Helaas is later op de middag gebleken, dat er auto's zijn beschadigd op het showterrein. Dit is inmiddels volop in het nieuws. Veel berichten die rondgaan op nieuwssites of app groepen zijn niet correct. Er is geen aanhouding verricht, er zijn geen milieugroepen die dit opeisen, en er staan ook nog geen daders op beeld (sommige camerabeelden suggereren dat maar het kan ook eigenaren zelf betreffen die de wielbouten checken of schade bekijken). Aantallen van 300-400 kunnen ook niet worden bevestigd, eerdere tientallen. Als je video of --dashcam beelden hebt, deel die dan svp met de politie en met ons, en plaats niks in app groepen of sociale media. Bekijk hier het bericht van de politie.

UPDATE 30 MAART 13.00 UUR
-De laatste tussenstand van het aantal gemelde beschadigingen is 80.
-We hebben inmiddels dronebeelden en dashcambeelden via diverse kanten ontvangen en mogelijke signalementen en doorgespeeld naar de poliitie. 
-Motief van de dader(s) is momenteel nog niet bekend. Milieuactivisten hebben zich niet gemeld. Mogelijke andere motieven zoals boycot of pure vandalisme wordt niet uitgesloten. Op diverse sites gaan video's rond van vermeende dader(s), verhalen van aanhouding van daders en andere indianenverhalen. Deze zijn niet waarheidsgetrouw. We betreuren het dat diverse nieuwssites ongefundeerde en niet gecheckte informatie rondbazuinen. Dat is is in niemands belang en erg triest. De kwaliteit van sommige media is echt tenenkrommend, het eerste artikel van een autonieuws site op zondag over 400 beschadigingen en klimaatwappies voorop. De video van de Telegraaf geeft daarentegen een goede samenvatting van de feiten. 
-Schade afwikkeling: aanwezigheid op een evenement als het gaat vandalisme is op eigen risico. We kunnen onmogelijk vandalisme schades in behandeling nemen want dat is een carte blanche voor slechtwillenden (bewijsvoering) . Ook op het moment zitten er tussen de meldingen een aantal "atypische" schades. Maar natuurlijk gaan we voor de gedupeerden onze uiterste best doen voor een oplossing. Met het bedrijfsleven hebben we mooie afspraken kunnen maken.

MAATREGELEN KOMENDE EVENTS
-Maatregelen komende evenementen op Zandvoort en Assen. We hebben inmiddels afspraken gemaakt met dronevliegers om met 1 of 2 drones te surveilleren over de paddocks met een team surveillanten "op de vloer" om een herhaling van wat er gebeurd is in Assen te voorkomen.

PROCEDURE SCHADE
1. We vragen iedereen die gedupeerd is een mail te sturen naar info@402automotive.com. Met een kopie van de aangifte bij de politie en foto's van de auto op het evenemententerrein. Liefst ook met foto's van de auto zonder schade voor het evenement en een korte omschrijving. Graag ook merk, type en bouwjaar en jouw woonplaats. En met een bewijs van deelname (entreeticket of een kopie van de pinbetaling indien mogelijk).
2. We hebben momenteel de volgende bedrijven in Nederland bereid gevonden die kunnen polijsten of meer (zoals spuitwerk bij Bronk):
-Stipt Polish Point in Vught
-Mak Car Care in Katwijk
-Geert Excellent Car Care Helmond
-Mandy's detailing Wolvega
-Vemka Car Cleaning in Olst
-Automobielbedrijf Bronk in Beusichem

om de krassen (kostenloos) te polijsten. Wij kijken afhankelijk van de woonplaats en regio welk bedrijf het beste ingepland kan worden voor jouw auto. Enkele andere bedrijven volgen nog en bedrijven kunnen zich hiervoor aanmelden bij ons.
3. Als er meer dan polijsten aan de orde is  (zoals spuitwerk of wrap) trachten we ook daar een oplossing voor te vinden, zodat we iedereen kunnen helpen. Geef dit aan in de mail.


Laten we gezamenlijk ervoor zorgen, dat we onze autohobby door niemand om welke reden dan ook laten verpesten. 
 

MEER 402

FOLLOW US:
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER