Brussels Auto Show is here to stay!

26 Oktober 2023
Brussels Auto Show is here to stay!

In juni hebben wij aangekondigd dat de nieuwe Brussels Auto Show van 17 tot en met 21 januari gaat plaats vinden in de Brussels Expo. De organisator 402 Automotive gaat in januari een geheel nieuwe opzet van de autoshow in Brussel organiseren, waarbij de focus niet alleen ligt op de presentatie van nieuwe voertuigen, momenteel vaak elektrisch, maar ook op betaalbare normale auto’s en vooral een "automotive feest” met beleving en entertainment, van klassieke auto’s, nieuwe auto’s en veel supercars, aangevuld met een aantal spectaculaire "private” showcars.

Ronald van den Broek, CEO van de Brussels Auto Show: "Als organisatie uit Nederland zijn we in juni na de aankondiging soms sceptisch benaderd. De jaarlijkse autobeurs in Brussel was een begrip en hoe kan een organisatie als 402 dit gat dat is ontstaan nu vullen. Na enkele maanden de meeste merkenimporteurs gesproken te hebben is dat beeld gekanteld en leeft nu bij enkele tientallen auto- motor en truckmerken het idee, dat wij in januari een kwalitatieve beurs neerzetten met de een groot aantal bezoekers. Zowel met bezoekers uit zogenaamde business-to-business kringen en natuurlijk de consument die nieuwe auto’s wilt zien en "voelen” en kopen. Maar meer dan ooit gaat deze nieuwe editie van de Brussels Auto Show de bezoeker verrassen met beleving en een aanbod van auto’s die nooit eerder in Brussel bijeen zijn gebracht. 

CATWALK
De grootste nieuwe toevoeging zal plaatsvinden in de vorm van de "Catwalk” in Paleis 5, een meer dan 100 meter lange catwalk op 1m50, hoogte waarbij de nieuwste en mooiste creaties worden getoond. Supercars en hypercars als Pagani, Bugatti of Koenigsegg die rijdend de catwalk op rijden, populaire influencers als de Engelse "Shmee150”, de Nederlandse Enzo Knol, maar ook zijn diverse merkenimporteurs de laatste plannen aan het smeden om op deze catwalk echte primeurs te laten zien in een setting die enerzijds veel pr kan genereren, maar ook de duizenden bezoekers rondom de catwalk in extase kunnen brengen. De Brussels Auto Show wordt meer dan ooit het jaarlijkse autofeest, dat de komende vier jaar Brussel en omstreken zal verrassen.

"MOBILITY”
Steeds meer Europese beurzen, maar ook bijvoorbeeld in Japan - de Tokyo Autosalon heet voortaan Japan Mobility” gaan over "mobility”. De Brussels Auto Show doet daarom ook meer dan de andere beurzen, met "future mobility” als een thema in Brussel in januari, getuige het Congres Laadinfra dat op de donderdag 18 januari plaats vindt en de Automobility Summit op de openingsdag en avond op woensdag 17 januari, dat wordt georganiseerd door McKinsey in samenwerking met SBD Automotive en de Universiteit VUB.

AUTOMERKEN
Een vaak gestelde vraag is: "Welke automerken doen er definitief mee met de Brussels Auto Show”. De organisatie is vanaf juni bezig met het benaderen om tal van merken alsnog te bewegen naar Brussel te komen. In eerste instantie was deze autoshow bedoeld om zich voornamelijk te richten op beleving met de Catwalk, supercars, classic cars en influencers om een perfect "dagje uit” te organiseren voor de Belgische gezinnen en auto consument. Het idee leefde dat het grootste deel van de automerken geen heil meer zag in een landelijke autobeurs. Al snel had de organisatie door, dat ¾ van de merken tevreden was over de resultaten en voor 2024 al rekende op een Auto Beurs. Het concept is toen omgevormd naar een combinatie van 'emotie” en "mobiliteit”: Merken en beleving samen op een beurs.

Ronald van den Broek legt uit: "We hoopten een maand geleden al aan te kondigen welke merken zouden deelnemen aan de eerste editie. Door interne beslissingsprocessen duurt dat bij enkele importeurs langer dan voorzien. Momenteel hebben we goede hoop, dat een 30 tot 40 auto-, maar ook motor- en truckmerken gaat meedoen. We gaan ervanuit, dat we volgende week de eerste namen kunnen aankondigen. Maar om transparant te zijn, het kan ook zijn dat het tegenvalt. We zoeken een mooie combinatie van gevestigde Europese en Amerikaanse merken aangevuld met nieuwe merken, zoals bijvoorbeeld uit China welke graag op de beurs staan naast de Europese collega’s. Tijdens de IAA in München in september was de algehele tendens dat "de nieuwe wereld en de gevestigde orde, tegen over elkaar stonden.”

De organisatie houdt er natuurlijk rekening mee, dat ongeacht of de bekende merken meedoen, de consument zal willen genieten van entertainment en "emotie” met honderden bijzondere auto’s, motoren en trucks en de Catwalk. Toppers die op de Catwalk al te zien zijn unieke miljoenen kostende Pagani’s zoals de BC Roadster en de exclusieve Aston Martin Valkyrie en komende week worden de eerste Koenigseggs en Bugatti’s aangekondigd uit gerenommeerde collecties. Verder willen wij de consument - die door de bomen het bos niet meer ziet door het grote aanbod nieuwe mobiliteit - helpen keuzes te maken over het al dan niet elektrisch rijden.

Ronald van den Broek besluit: "Autoshows zijn populairder dan ooit, getuige de tienduizenden bezoekers die we soms per show trekken zoals onlangs in Zolder met de jaarlijkse supercar show aldaar. Jonge gezinnen, vaders met zonen, dochters en moeders bezoeken onze evenementen, waar de Catwalk al jaren een van de grootste trekpleisters is.

Een autoshow met alleen elektrische auto’s is voor meer dan 90% van de bevolking geen autoshow. In Brussel hebben we de kans om deze unieke symbiose tussen beleving en mobiliteit te bewijzen. Gek genoeg ben ik als Nederlander al maanden bezig om de Belgische invoerders te overtuigen dat er een unieke kans is om in Brussel geschiedenis te schrijven met een uniek concept binnen de autoshows die nog resteren. Het proces was intensief en nu is het aan de merken om de eindbeslissing te nemen. Hoe dan ook, de Brussels Auto Show komt eraan en is "here to stay”, in welke vorm dan ook.”

MEER 402

FOLLOW US:
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER