402 stopt met samenwerking DAY1

02 Maart 2023
402 stopt met samenwerking DAY1
Vorig jaar kon na diverse keren uitstellen eindelijk de 1e editie plaatsvinden van DAY1 World of Cars in de Jaarbeurs. In juli vonden 50.000 bezoekers de weg naar Utrecht voor een nieuw auto evenement - een samenwerking tussen 402 en DAY1. Eind maart voorafgegaan door een outdoor editie op het TT Circuit Assen. Hoewel beide edities naar buiten toe succesvol verliepen, heeft 402 onlangs tóch de samenwerking met het lifestyle merk DAY1 van Jay-Jay Boske opgezegd. Ronald van den Broek van 402: "In de zomer van 2019 werd de basis gelegd met Jay-Jay voor deze samenwerking. Een innovatief concept dat de online- en offline-wereld met elkaar verbond. In de jaren uitstel door COVID werd onze relatie flink op de proef gesteld door de diverse keren dat het uitgesteld werd. Maar van beide kanten wilden we graag dat het een succes zou worden. En daar hebben we ons uiterste best voor gedaan! Alleen na afloop van de zomereditie zijn we niet tot elkaar gekomen voor een juiste basis voor een vervolg van deze samenwerking. We vinden het bijzonder jammer dat we aan DWOC geen vervolg gaan geven, maar de "online wereld" is sinds de start van de samenwerking in de zomer van 2019 flink veranderd en dat vraagt ook om een andere benadering op het gebied van een evenement en de samenwerking met online kanalen."

Ronald vervolgt: "Komend jaar koppelen we de seizoensopener op het TT Circuit Assen (zondag 26 maart) aan het toonaangevende nieuws- en entertainmentplatform 'Hart voor Auto's', dat we afgelopen zomer ingelijfd hebben. Bij 'Hart voor Auto's' draait het om auto's, auto's en nog eens auto's. In het afgelopen seizoen hebben we in de automotive wereld een nieuwe trend zien opkomen, waarbij de auto-eigenaar de held is geworden van de autofan ongeacht of je nou een getunede Ford Focus bezit, een Lamborghini Aventador, een Mitsubishi EVO, Subaru Impreza, een zogenaamde Lowrider of een Dodge met 1.000PK rijdt. Hart voor Auto's zal komende maanden veel content gaan maken voor de echte petrolhead en koppelt daarbij diverse carowners als 'gezicht' aan het platform. Een van deze 'gezichten' is Leslie Lauwen, beter bekend als GTR Leslie die al enige tijd zelf vlogt en als gastheer aanwezig zal zijn in de video's van 'Hart voor Auto's' en natuurlijk bij de volgende editie van het 'Hart voor Auto's' event op 26 maart a.s. op het TT Circuit Assen. Afgelopen 13 november vond al een spectaculaire editie plaats van 'Hart voor Auto's.....SHOWTIME! ' op Breda Airport, waar bijna 10.000 autofans op af kwamen. Op Assen komt dit event Mental Theo draaien, hij gaat de beats verzorgen onder de "Hour of Power", een afsluitend showblok vanaf 15.30u waarin RevBattles, de Burnout Madness en een dragrace van een 20.000pk tellende Schoolbus met jetmotor!. Verder komen op 26 maart tal van bekende petrolheads langs zoals Robert Doornbos en Rick van Stippent. Alsook Dutch Performante die samen met Mr Streetgasm - Maurice Hartsuiker- de WKZ Supercar Paddock komen verzorgen met als donaties op te halen voor het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis (WKZ) in Utrecht,

GEEN JAARBEURS MAAR BRABANTHALLEN
Met het doorslaande succes van de 3e editie van 100% Auto Live afgelopen oktober- een recordaantal bezoekers van 44.500 - en de grote toeloop in de Jaarbeurs- is ons echter duidelijk geworden dat er een grote behoefte is aan indoor autobeurzen. Het gat van de juli editie van DWOC in Jaarbeurs wordt gevuld met een beurs in het zuiden van het land. Deze zomer komt er in de Brabanthallen een grote indoor- en outdoor autoshow terug; de naam en het concept worden snel bekend gemaakt. Deze show gaat plaatsvinden in het weekend van 22 en 23 juli.

De autoscene leeft meer dan ooit tevoren!. "Dat heeft ook te maken met de electrificatie van het wagenpark en issues als klimaatverandering en de veranderende houding ten aanzien van auto's op fossiele brandstoffen. De petrolhead verenigt zich in haar liefde voor benzine- en dieselmotoren én al het spektakel dat daarbij komt kijken, zoals de populariteit van de 'rev-battles' op onze evenementen.", concludeert Ronald van den Broek. "We kijken uit naar een nieuw seizoen autoshows. Op naar 2023!" De Jaarbeurs komt in 2024 weer terug op de kalender.

MEER 402

FOLLOW US:
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER