402 stopt met samenwerking DAY1

24 November 2022
402 stopt met samenwerking DAY1
Afgelopen jaar kon na diverse keren uitstellen eindelijk de 1e editie plaats vinden van DAY1 World of Cars in de Jaarbeurs. In juli vonden 50.000 bezoekers de weg naar Utrecht voor een samenwerking tussen 402 en DAY1. Eind maart voorafgegaan door een outdoor editie op het TT Circuit Assen. Hoewel beide edities naar buiten toe succesvol verliepen, heeft 402 onlangs toch de samenwerking met het lifestyle merk DAY1 van Jay Jay Boske opgezegd. Patrick Pollemans van 402: "In de zomer van 2019 legde ik de basis met Jay Jay voor deze samenwerking. Een innovatief concept dat de online en offline wereld met elkaar verbond. In de jaren uitstel door covid werd onze relatie flink op de proef gesteld door de diverse keren dat het uitgesteld werd, maar van beide kanten wilden we graag dat het een succes zou worden. En daar hebben we ons uiterste best voor gedaan, alleen na afloop van de zomer editie zijn we niet tot elkaar gekomen voor een juiste basis voor een vervolg van deze samenwerking "
 
Ronald van den Broek vervolgt: "Komend jaar koppelen we de seizoensopener op het TT Circuit Assen aan het autogekke nieuws- en entertainmentplatform Hart voor Auto's dat we afgelopen zomer hebben ingelijfd. Bij HvA draait het om auto's, auto's en nog eens auto's. In korte tijd afgelopen seizoen is het zo dat of je nou een getunede Ford Focus bezit, een Lamborghini Aventador, een Mitsubishi EVO, Subaru Impreza, een zogenaamde Lowrider of een Dodge met 1.000PK de held bent van de autofan. Hart voor Auto's zal komende maanden veel content gaan maken voor de echte petrolhead en koppelt een legertje carowners als "gezicht" van het platform. De eerste is Leslie Lauwen, beter bekend als GTR Leslie die al eventjes zelf vlogt en als gastheer aanwezig zal zijn in de video's van HvA en natuurlijk op de tweede editie van Hart voor Auto's: SHOWTIME! op 26 maart a.s. op het TT Circuit Assen. Afgelopen 13 november vond al een spectaculaire editie plaats van SHOWTIME! op Breda Airport, bijna 10.000 autofans kwam op het evenement af. Het motto van Hart voor Auto's Showtime! wordt "The cars are the stars". We vinden het bijzonder jammer dat we aan DWOC geen vervolg gaan geven, maar de "online wereld" is sinds de start van de samenwerking in de zomer van 2019 flink veranderd en dat vraagt ook om een andere benadering op het gebied van een evenement en de samenwerking met online kanalen zoals DAY!."

Of er een vervolg komt op de Jaarbeurs editie van DWOC wordt momenteel onderzocht. Momenteel wordt met de Jaarbeurs bekeken welke opties er zijn. Gekeken wordt naar de zomerperiode, mogelijk komt er een combinatie met een nieuwe indoorbeurs op het gebied van klassieke auto's. Hierbij wordt de Walk of Fame ingezet voor twee concepten die tegelijkertijd plaatsvinden. Binnen een aantal weken komt  er uitsluitsel. Op indoorbeurzen gebied was de 3e editie van 100% Auto Live een spetterend succes met een recordaantal bezoekers, 44.500 bezoekers bezochten de show en momenteel kijken we of er behoefte is aan een blijvende zomereditie van een indoor autobeurs.

De autoscene leeft als meer tevoren. Ronald vervolgt: "Dat heeft ook te maken met de electrificatie van het wagenpark en issues als klimaatverandering en de veranderende houding ten aanzien van auto's op fossiele brandstoffen. De petrolhead verenigt zich in haar liefde voor benzine en dieselmotoren en al het spektakel dat daarbij komt kijken zoals de populariteit van de "rev battles" op onze evenementen. We kijken uit naar een nieuw seizoen autoshows. Op naar 2023!". 402: Connecting Petrolheads!

MEER 402

FOLLOW US:
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER