Ferrari 308 GTB LM Evocation

18 Juni 2021
Ferrari 308 GTB LM Evocation

Felrood, opvallende lijnen en een steigerend paard voorop: we kijken hier natuurlijk naar een Ferrari. Maar deze opvallende 308 GTB is er niet zomaar één: deze is omgebouwd tot LM-spec en lijkt nu op de originele LM-auto waarin Maurice Dantinne racete in de jaren 70 en 80. De auto draagt zelfs een kenteken en mag dus de weg op. Het interieur is gestript, waarmee 80 kilo wordt bespaard. Aan de buitenkant is ook veel veranderd, met als meest opvallende detail misschien wel de verbrede wielkasten. Die zijn ook wel nodig, want deze 308 GTB LM Evocation staat op brede PLS-wielen met Pirelli P Zero Asimmetrico-banden. Verder prijken er twee extra koplampen in de grille van de Ferrari, die de verschijning van de auto alleen maar ten goede komen.

De Ferrari 308 is voor velen een erg herkenbare auto, met zijn klassieke scherpe lijnen en pop-up koplampen. Door de televisieserie Magnum P.I. kreeg de 308 in de jaren 80 extra bekendheid, waar de 308 in elk seizoen op beeld verscheen. Na 10 jaar productie met verschillende modellen, met als belangrijkste varianten de GTB en GTS, en diverse motoren werden er meer dan 10.000 308’en verkocht, wat de auto toch wel een van de meest populaire Ferrari’s maakt. De 2.9 liter V8 in de vroege 308 produceerde in Europa 252 pk en in de VS 237 pk, terwijl latere modellen het moesten doen met minder vermogen. De zeldzamere 208 produceerde slechts rond de 150 pk, maar kwam later op de markt met een turbo, waarna het vermogen steeg naar 217 pk.

Deze 308 GTB LM Evocation is echter op alle denkbare technische fronten aangepast. Hij levert bijvoorbeeld meer vermogen dan standaard, want de uitlaat en koeling zijn verbeterd. Datzelfde geldt ook voor de remmen en vering, waarmee de auto geschikt voor trackdays werd gemaakt. Deze auto is een linksgestuurde, handgeschakelde en in topconditie verkerende droombak. En, misschien wel gelukkig voor jou: hij werd onlangs geveild, maar niet verkocht. Wie weet doet zich de mogelijkheid om hem te kopen binnenkort nog eens voor en kun jij de nieuwe eigenaar van deze unieke Ferrari worden! Zie jij jezelf de Nederlandse circuitdagen al met deze wagen domineren?

MEER 402

FOLLOW US:
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER