Word deze Supra van jouw ?

31 Mei 2021
Word deze Supra van jouw ?

Weinig auto’s doen zoveel stof opwaaien als beroemde filmauto’s. Met je vrienden praten over de Ferrari van de buurman is leuk, en een iconische Lamborghini onder de hamer zien gaan is spannend, maar emotioneel verbonden met die auto’s voel je je minder snel. Toegegeven: de auto’s uit de Fast & Furious-franchise zijn dan wel niet je eigen auto’s, maar welke petrolhead wordt nu niet warm van Dom’s Dodge Charger of Jesse’s VW Jetta? Of, misschien wel de belangrijkste van allemaal: Brian’s Toyota Supra?

De knaloranje Supra met 'Nuclear Gladiator’-livery wist in de allereerste Fast & Furious-film een geweldige indruk achter te laten. Dit was de ’10-second car’ die het opnam tegen de brute wheelie-trekkende Dodge Charger. Met opvallende splitters en skirts, een spoiler zo groot als een picknickbank en de iconische 2JZ-GTE onder de motorkap stal de Supra overal ter wereld autoharten. En hoewel er tientallen memorabele auto’s de revue zijn gepasseerd in de tot nu toe negen films, is de Supra van Brian O’Conner (gespeeld door Paul Walker) altijd hét boegbeeld van de F&F-franchise gebleven.

Veilinghuis Barrett Jackson heeft nu de hoofdprijs in handen, want de wereldberoemde Supra zal van 17 tot en met 19 juni zonder minimumprijs geveild worden in Las Vegas. Er hoeft geen enkele twijfel over te bestaan of dit de originele filmauto is: de documentatie is volledig en een certificaat van echtheid is met de auto meegeleverd. Uit de achtergrondcheck over de auto is te achterhalen dat deze Supra niet alleen gebruikt is voor scènes in de eerste film, maar ook in '2 Fast 2 Furious’. Hij werd weliswaar overgespoten in een gouden kleur en kreeg een nieuwe bodykit, maar werd later weer in zijn oude glorie hersteld.

In het vooronder ligt de bekende geblazen 3,0 liter zes-in-lijn, die gekoppeld is aan een viertraps automatische versnellingsbak. De bodykit bestaat uit een Bomex voorsplitter en Bomex skirts, een TRD-stijl motorkop, een APR aluminium achtervleugel en Dazz Motorsport Racing Hart M5-velgen die 19 inch meten. Hoe geweldig het ook zou moeten zijn om deze legende op de openbare weg te rijden, de kans is groot dat de auto - misschien wel terecht - gestald gaat worden en er niet mee gereden wordt. Hoe dan ook zal de kans om Brian’s Toyota Supra te bemachtigen zich niet snel opnieuw voordoen, dus verzamelaars zullen deze kans met beide handen willen aangrijpen. Hoeveel de Supra gaat opbrengen? We gaan het zien!

MEER 402

FOLLOW US:
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER