VW T3 B32

16 Juni 2021
VW T3 B32

"Een busje? Is dat zo speciaal dan?”. We horen het je vragen, maar wanneer je je realiseert dat deze Volkswagen T3 Transporter eigenlijk een Porsche is, valt je mond vast en zeker open. Inderdaad, dit op het eerste gezicht alledaags uitziende busje uit 1985 heet de VW T3 B32, wordt door de bekende 3.2 liter motor uit de Carrera aangedreven en beschikt zelfs over een officieel Porsche VIN-nummer. Aan de buitenkant zijn er maar een paar details die zouden kunnen verraden dat dit een snel busje is, bijvoorbeeld de prachtige Fuchs-velgen. Aan de achterkant vinden we een aangepaste bumper, maar tegelijkertijd hangt er een trekhaak achter de bus - precies zoals het hoort, dus.

Maar waarom bestaat deze Porsche? Je zou kunnen denken dat dit een of andere PR-stunt was van Porsche en VW, maar niets is minder waar. Toen Porsche in 1985 met drie 959’s aan de start van de Parijs-Dakar-rally verscheen, maakten ze al gebruik van een vloot vrachtwagens met ontelbare reserveonderdelen. Porsche zocht echter nog een kleine en snelle back-up. Liefst moest deze auto ook offroad kunnen rijden. Porsche besloot als basis de VW T3 te gebruiken, maar die was natuurlijk veel te langzaam. De oplossing was simpel en met de zescilinder boxer van Porsche achterin het busje produceert de B32 231 pk en 284 Nm. Hij knalt zelfs door tot de 185 km/h - in een vierkant busje uit de tachtiger jaren!

We vergeven het je als je nog nooit van de VW T3 B32 hebt gehoord, want er werden slechts 7 exemplaren geproduceerd. Bij Porsche Centrum Gelderland staat deze destijds voor Porsche-CEO Peter W. Schutz gebouwde B32 te koop, dus als je een uniek stukje Porsche-geschiedenis zoekt, is dit je ultieme kans.

MEER 402

FOLLOW US:
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER