Lamborghini Sian van Lego

17 Juni 2021
Lamborghini Sian van Lego

Wie deed dat vroeger nu niet: ontelbare uren besteden aan het in elkaar knutselen van talloze LEGO-steentjes om uiteindelijk een auto te bouwen? Er staan vast en zeker vele dozen bij jou op zolder te verstoffen met of losse steentjes of de autootjes nog in volle glorie. Of misschien heb je nooit genoeg van de iconische bouwmaterialen gekregen en zet je zo nu en dan nog eens een leuk project in elkaar - bijvoorbeeld de Lamborghini Sian. LEGO Technic biedt een gedetailleerd 1:8 schaalmodel aan met meer dan 3500 bouwstenen. Klinkt goed, of niet?

Ja, maar het kan natuurlijk ook altijd beter. Na een 1:1 Bugatti Chiron van LEGO-steentjes heeft Lamborghini nu een LEGO-Sian gebouwd die dezelfde afmetingen als de oorspronkelijke auto heeft. Hij weegt met zijn 2.200 kilo wel bijna 600 (!) kilo meer dan de werkende, geëlektrificeerde V12 hypercar, maar hoeft gelukkig geen sprintjes van nul naar 100 te trekken. Het kostte Lamborghini 3.290 uren om het model in elkaar te zetten en het model bestaat uit meer dan 400.000 steentjes. 20 daarvan moesten zelfs op maat worden gemaakt. Dus als je nog eens aan een leuk LEGO-project wilt beginnen…

MEER 402

FOLLOW US:
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER