Event Coverage: Time Attack

08 Juni 2021
Event Coverage: Time Attack

Op 2e pinksterdag was TT-circuit dé plek om te zijn voor alle snelheidsduivels. Van de pro-rijders die nog het een en ander wilden uitproberen op de baan tot aan de beginnende rijders die wilde genieten van hun dagelijks bolide. Ondertussen gaan de circuits in Nederland langzamerhand weer open. Jammer genoeg mogen er geen grote evenementen worden georganiseerd met publiek. 402 besloot daarom besloten om een 'Track day’ te organiseren exclusief voor alle "Time Attack” deelnemers. Daarnaast hebben ze de mogelijkheid gecreëerd voor eenieder die opzoek was naar een 'adrenaline rush’ op de prachtige Moto GP circuit van Assen. Uiteraard is dit allemaal georganiseerd met respect voor alle corona regels.

Maar wat is Time Attack eigenlijk? Dit is een kampioenschap, onder de vlag van 402, waar voornamelijk opgevoerde of gemodificeerde straat auto’s de race tegen de klok aangaan. Hierbij is het ultieme doel om de snelste ronde te rijden binnen de drie verschillende categorieën van Club, Pro en Super Pro.

De ochtend begon met een 'riders briefing’ voor alle deelnemers, verzorgd door de track-coördinator Paul Stenis. Alle regels werden uitgelegd, veiligheidsaspecten zijn doorgenomen en ook de verwachtingen zijn bijgesteld. Daarna was het rijden maar. De lol kon beginnen!

Pinkstermaandag was helaas een typisch Nederlandse regenachtige dag. De baan was behoorlijk nat en glad. En dit was wel terug te zien aan de gereden tijden nu ten opzichte van augustus vorig jaar, toen het droog weer was. Maar desalniettemin kon dit de pret niet derven.

In de super pro categorie was Ronald van Wooning met zijn Honda S2000 de allersnelste. Hij moest het nu doen met zijn snelste tijd van 1:56.250. Vorig jaar stond hij hier op TT Assen nog aan de top met een gereden tijd van 1:48.082. Toch een hele mooie prestatie van Ronald! In de Pro categorie was het Kees van Elst die de snelste tijd zette. Met zijn Audi TT wist hij iedereen voor te blijven en klokte een mooie 2:09.620. Tonny Veld achtervolgde hem en kwam binnen als een na snelste met een tijd van 2:12.307.

In de club categorie was Ben Jansen van BCP Racing de snelste met een tijd van 2:15.457. Ben was de hele dag de snelste. Hij begon de vrije training al met een schitterende tijd van 2:18.924 en verbeterde deze daarna nog met 3 seconden tijdens de warm up en kwalificatierondes naar een tijd van 2:16. Naast alle actie op de baan zelf was er ook genoeg actie te beleven in de pit area waar Build 4 Performance een simulator had staan. Deze stelden ze ter beschikking voor iedereen die een virtuele training nodig had. Dit is niet een simpel simulatiespelletje maar een echte race simulator ontworpen voor de professionals. Martijn van der Woord is met zijn bedrijf in 2014 begonnen met hun eerste prototype. Martijn heeft jaren ervaring in de computerwereld en heeft een passie ontwikkeld voor simulatoren.

Het systeem is gebaseerd op de simulator spel Asetto Corsa. Als je denk dat je deze al een keer hebt gezien, waarschijnlijk wel. Deze is dezelfde simulator die gebruikt wordt tijdens het programma 'De Formula 1 Café’ op Ziggo Sport. Deze 402 track dag is eentje achter gesloten deuren, maar had toch veel te bieden aan de deelnemers. Het zij op de baan of in de pit, er was iets voor iedereen. Het weer viel niet mee, maar de gemiddelde race fanaat, laat zich niet schrikken door een beetje regen!

Foto's: Benjamin Wefer, Hansburger, RonV

MEER 402

FOLLOW US:
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER