TopFuel S2000 Type-RR

03 Juni 2021
TopFuel S2000 Type-RR

Enorme spoilers, LEGO-achtige wielkasten en afgedichte koplampen: het kan hier alleen maar om een serieuze raceauto gaan. En inderdaad, want kijk maar eens naar deze Honda TopFuel S2000 Type-RR. Dit is een time attack-auto met de bekende F20C-motor die ook in gewone S2000’s ligt, maar in deze Type-RR is de inhoud vergroot naar 2,3 liter. De krukas is verstevigd, er ligt een zesversnellingsbak van Holinger onder de wagen en de snelle Honda is uitgerust met een GTX3582R-turbine. Alsof dat allemaal nog niet genoeg vermogen genereerde, profiteert de Type-RR ook nog eens van een NOS-systeem. In totaal levert de 2,3 liter viercilinder nu - hou je vast - 1.000 pk! Het uiterlijk is zoals gezegd net zo uitzinnig. Canards en splitters die een flink stuk aan de zijkant uitsteken en een diffuser waar ongeveer iedere andere auto op de planeet 'u’ tegen moet zeggen. En wanneer je denkt iedere grote achtervleugel op een auto ooit gezien te hebben, kijk dan nog eens naar het exemplaar achterop deze racewagen.

Vermogen is niets zonder een laag gewicht en grip, dus is het interieur helemaal gestript om gewicht te besparen. Dankzij Endless Parts stuurt en remt de Type-RR ook beter dan ooit. Verder staat hij op 18 inch wielen met Yokohama-rubber. Het resultaat mag er zijn, want op het Suzuka International Circuit, Okayama International Circuit, Autopolis en de Fuji Speedway heeft de TopFuel S2000 records gebroken. Op de Fuji Speedway heeft hij een tijd van 1:39.131 neergezet - de ultrasnelle Subaru BRZ R&D Sport haalde kortgeleden 1:35.343 op datzelfde circuit. Er hoeft dus geen enkele twijfel over te bestaan hoe snel de TopFuel S2000 is. Nu is dat natuurlijk ook geen verrassing met dit krankzinnige uiterlijk en de 1.000 pk onder de motorkap. Wie zou zichzelf hier wel een rondje in zien rijden?

MEER 402

FOLLOW US:
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER