Huracan Super Trofeo EVO2 onthuld

01 Juni 2021
Huracan Super Trofeo EVO2 onthuld

Autofabrikanten lijken er erg goed in te zijn de meest gecompliceerde namen aan hun modellen te geven. Zo ook Lamborghini en hun race-afdeling Lamborghini Squadra Corse, dat nu met de vernieuwde versie van Huracán Super Trofeo EVO op de proppen komt. In 2017 werd de aanduiding EVO al gebruikt voor de destijds vernieuwde Super Trofeo, dus heeft het raceteam een eenvoudige 2 aan de geüpdatete racewagen toegevoegd.

Voluit hebben we hier dus te maken met - neem even een teug adem - de Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO2. Het racemonster moet in 2022 gaan racen in het speciale Lamborghini Super Trofeo-kampioenschap, waarin klanten het in hun Lamborghini’s tegen elkaar op kunnen nemen. Lamborghini SC claimt dat deze EVO2 de snelste Huracán-raceauto is die ze ooit gemaakt hebben. Dankzij verbeterde aerodynamica moet hij zijn voorganger op het circuit kunnen verslaan. De auto beschikt bijvoorbeeld over smallere koplampen, een nieuwe splitter en rondom de hele auto carbon fiber waar voorheen nog plastic te vinden was.

Motorisch gezien verandert er niets. De V10 middenmotor meet nog altijd 5,2 liter en produceert 620 pk en 570 Nm. Al het vermogen wordt via een sequentiële zesbak naar de achterwielen gestuurd. Lamborghini SC heeft de remmen wel aangepast om een paar tienden van je rondetijd te kunnen schaven, maar verder heeft het team niet aan de aandrijflijn gezeten. De achterkant van de auto is des te meer veranderd: om het vijftigjarig bestaan van de Countach te vieren, komen de achterlichten op de EVO2 in dezelfde vorm als die van de klassieke supercar terug.

Lamborghini SC hoopt 500 exemplaren van de EVO2 te verkopen voor minimaal €250.000 per stuk.

MEER 402

FOLLOW US:
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER