Von Schmidt 007

05 Juli 2021
Von Schmidt 007

Misschien heb je de naam al eens voorbij zien komen: Von Schmidt. Klinkt redelijk Duits, maar het is een Nederlands bedrijf dat zich toelegt op het modificeren van Porsches 911, in het bijzonder de 964-generatie. Von Schmidt bestaat uit een team van doorgewinterde Porsche-specialisten en zijn in de eerste plaats een Porsche-specialist. Tegenwoordig focussen ze zich echter vooral op het creëren van unieke 911’s. Daarbij luisteren ze heel precies naar de wens van de klant. De resultaten tot nu liegen er niet om: kijk bijvoorbeeld maar eens naar de schitterende blauwe 004 met oranje velgen. Het concept is op zich niet nieuw, want vanuit de Verenigde Staten komen zo nu en dan al prachtige reimagined Porsches onder de naam Singer.

Het ongeoefende oog zou een Von Schmidt Porsche dan ook voor een Singer aan kunnen zien, een Von Schmidt is toch echt een one-of-a-kind wagen. En laat het bedrijf nu net zijn zevende auto af hebben gemaakt! Inderdaad, de Von Schmidt 007 is klaar om het daglicht te zien. Nummer zeven is een auto die meteen opvalt - aan alle kanten. Hij is gespoten in Petrol Blue en aan de zijkant afgewerkt met gele Porsche-bestickering en een blauwe streep in een iets lichtere kleur dan de auto zelf. Achterop prijkt dezelfde gele Porsche-sticker. Een leuk detail zijn de in brons gespoten chromen details, zoals de raamspijlen. Onder de auto vinden we in plaats van de herkenbare Fuchs-velgen een set bronzen Augment Campy Sport-velgen. En hoewel je met Fuchs niet de mist in kan gaan, staan deze nieuwe velgen ook wel heel erg lekker… We zijn er nog niet, want ook binnenin heb je een teiltje nodig voor al je kwijl. In het interieur vinden we lichtbruin Italiaans Spinneybeck-leer dat erg prettig contrasteert met het Petrol Blue aan de buitenkant. En de mooiste feature binnenin? Wat dachten we van die drie pedalen?

Jazeker: Von Schmidt levert hun auto’s met een handgeschakelde versnellingsbak. Een auto als deze, met zijn retro looks en geïnspireerd op de F-Type 911’s uit de jaren 80, kan natuurlijk ook niet anders dan een handbak hebben. Via die versnellingsbak wordt het vermogen van een 3,8 liter boxermotor naar de achterwielen gestuurd. De motorinhoud is, ten opzichte van de Porsche 964 waarop de Von Schmidt is gebaseerd, met 0,2 liter vergroot. In de motor zelf vinden we 993 RSR Mahle-zuigers en -cilinders, Pauter-drijfstangen, de krukas van een 911 GT3 RS en Dilavar cilinderkoptapeinden. De nieuwe motor hangt op verbeterde engine mounts en het uitlaatgeluid komt nu van een custom made Celiritech-systeem. Ook leuk: de Von Schmidt weegt zo’n 150 kilo minder dan de originele auto, dus dat zorgt ongetwijfeld voor een brede grijns tijdens het rijden.

Verbazingwekkend genoeg voor zo’n op maat gemaakte auto heeft de Von Schmidt 007 maar één geheel uniek onderdeel dat we niet op eerdere modellen kunnen vinden. Het gaat om het Tractive ACE Touring-onderstel. Dit onderstel is elektronisch en bevat een drie-assige G-sensor, waardoor het onderstel exact na kan gaan aan hoeveel G-krachten de auto wordt blootgesteld. En dat vanuit welke hoek dan ook! Het onderstel reageert met 6 tot 10 milliseconden vertraging - maar dat zijn nauwelijks merkbare seconden, zegt het bedrijf. Dat geloven we maar al te graag.

Dit model is, net als alle andere Von Schmidts, op maat gemaakt voor de klant en dus niet te koop. Als je toch zo’n unieke 911 zou willen, is Von Schmidt ongetwijfeld bereid je te helpen. De komende tijd zullen ze het echter druk hebben, want ze zijn al bezig met de nummers 008 en 009 én 010 en 011 zitten ook in de planning. We zijn erg benieuwd hoe deze eruit gaan zien. Als ze maar half zo begerenswaardig zijn als de 007, zijn wij meer dan tevreden!

MEER 402

FOLLOW US:
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER