Rimac Nevera de nieuwste hypercar

07 Juni 2021
Rimac Nevera de nieuwste hypercar

Als je de introductie van de meest besproken hypercar van de afgelopen dagen even twee keer tot je moet nemen, begrijpen we je helemaal. De nieuwe Rimac Nevera heeft namelijk 1.914 pk en 2.360 Nm. Mate Rimac uit Kroatië maakt geen grapjes en is nu echt klaar om de hypercarwereld te veroveren. Terwijl de auto een aantal jaren geleden zijn debuut maakte als de Concept_Two, wordt nu de productieversie gepresenteerd, gelukkig onder een nieuwe naam. Die naam, 'Nevera’, is Kroatisch en beschrijft een plotselinge en zware Mediterrane storm langs de kust van Kroatië. Misschien is dit inderdaad wel een passende naam voor Rimac’s nieuwste speler.

Dankzij een enorm accupakket van 120 kWh knalt de Nevera in 1,9 seconden naar de 100 km/h. Nog geen 8 seconden later zit je op de 300 km/h en pas bij 412 km/h houdt de Nevera het voor gezien. De kwartmijl (402 meter) legt de Nevera af in een erg indrukwekkende 8,6 seconden. De hypercar beschikt over 4 motoren die elk een wiel aandrijven, maar als je wilt, kun je ook alleen de voorwielen aan het werk zetten. Wij houden het met zoveel elektrisch vermogen toch liever bij alle vier de wielen.

De carbon monocoque van de Nevera zorgt voor extra stijfheid en minder gewicht, wat geen overbodige luxe is met zo’n groot en zwaar accupakket. Ondanks dergelijke gewichtsbesparende materialen weegt de Rimac nog altijd 2.150 kg, maar des te indrukwekkender is zijn 0-100-tijd. Van 400 km/h naar 0 moet ook niet al te veel tijd in beslag hoeven nemen, dus heeft Rimac de Nevera van 390 mm Brembo-remschijven voorzien. De remmen zijn dan wel niet door Rimac zelf ontwikkeld, maar veruit de meeste andere onderdelen worden met de hand in Kroatië gemaakt.

Als je een Nevera wilt, moet je snel zijn. En vermogend. Er worden namelijk maar 150 exemplaren gemaakt en ze kosten minimaal €2 miljoen per stuk, maar dan rijd je wel in iets unieks en extreem snels. Wat zou het gaaf zijn om een Nevera op de Nederlandse wegen te mogen ontvangen!

MEER 402

FOLLOW US:
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER