Renault Turbo 3

02 Augustus 2021
Renault Turbo 3

Jazeker, we hebben er weer een restomod bij! Hij wordt gebouwd door een Fransman gevestigd in Los Angeles en luistert naar de naam Turbo 3. Inderdaad, deze restomod is de reïncarnatie van de legendarische Renault 5 Turbo en Turbo 2 uit de jaren 80.

Het Frans-Amerikaanse Legende Automobiles, onder leiding van Alan Derosier, is het bedrijf dat de taak van het bouwen van een nieuwe R5 op zich heeft genomen. De Turbo 3 is dus geen product van Renault zelf, maar het idee van een R5-liefhebber die zijn visioenen werkelijkheid laat worden. Naar eigen zeggen wordt Desorier als Porsche-fan geïnspireerd door bedrijven als Singer, die klassieke 911’s in een nieuw jasje steken. Desorier heeft met de Turbo 3 een soortgelijk product ontwikkeld, want de auto ziet er heerlijk retro uit, terwijl er genoeg moderne elementen te vinden zijn. Zo is de body bijna helemaal uit carbon fiber vervaardigd en heeft de Turbo 3 LED-koplampen.

Net als de originele R5 Turbo is de nieuwe Turbo 3 voorzien van enorme wielkasten en ziet hij er heerlijk agressief uit. De auto moest zelfs verbreed worden ten opzichte van de originele Turbo om nog grotere wielen te kunnen monteren. De velgen meten een ouderwets kleine 16 inch aan de voorkant en 17 inch aan de achterkant. Er zijn twee verschillende designs beschikbaar, die aan de originele Turbo doen herinneren. Aan de binnenkant doet, afgezien misschien van het minimalistische gevoel, weinig denken aan de hot hatch uit de jaren 80. Het digitale dashboard, het racestuur en de bekerhouder (jawel!) verraden dat de Turbo 3 een moderne auto is. En wie goed heeft gekeken, ziet ook een lange versnellingspook, die aan een sequentiële bak is gekoppeld. Oef!

Dat is meteen alles wat we over de Turbo 3 weten. Legende Automobiles heeft nog niets bekendgemaakt over prestaties of motorinhoud, dus hoe dicht die in de buurt komen van de originele en achterin geplaatste 1.4 liter turbomotor met 160 pk, moeten we nog even afwachten. Ook de (ongetwijfeld hoge) prijs is nog een mysterie. We weten wel dat we deze retro R5 maar wat graag in onze garage zouden willen zien staan…

MEER 402

FOLLOW US:
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER