Ferrari F8 Tributo by Novitec

26 Januari 2021
Ferrari F8 Tributo by Novitec

Een sportwagen als de Ferrari F8 Tributo nog sneller en exclusiever maken is het domein van NOVITEC. De Duitse auto-verfijningsspecialist vervult de wensen van de eigenaren van de Italiaanse tweezitter met een compleet verfijningsgamma. NOVITEC biedt bijvoorbeeld verschillende prestatieniveaus voor de 3,9-liter achtcilinder-twin-turbo tot een maximumvermogen van 590 kW / 802 pk en een maximumkoppel van 898 Nm. Het resultaat is dat de sportwagen met middenmotor zichzelf in slechts 2,6 seconden naar 100 km / u katapulteert en een topsnelheid van meer dan 340 km / u haalt. Het productassortiment omvat echter niet alleen krachtige motortuning en krachtige uitlaatsystemen in verschillende uitvoeringen. De carrosserie is aangepast met opvallend gestileerde en aerodynamisch efficiënte componenten van naked carbon.

De NOVITEC-look wordt compleet gemaakt met op maat gemaakte hi-tech gesmede wielen met een diameter tot 22 inch op de achteras, ontwikkeld in samenwerking met de Amerikaanse premiumfabrikant Vossen. De NOVITEC-sportveren zijn gekalibreerd om met deze wielen te werken. Natuurlijk kan NOVITEC ook het interieur van de Ferrari afstemmen op de smaak van de voertuigeigenaar. De 3,9-liter achtcilinder met twee turbo's in de F8 Tributo biedt een uitstekend uitgangspunt voor krachtige afstemming. De motorspecialisten van NOVITEC bedachten verschillende prestatiekits voor deze krachtbron die de reserves die in deze motor verborgen zijn, ontketenen zonder de duurzaamheid ervan aan te tasten. Ze ontwikkelden ook een speciale mapping voor de twee plug-and-play NOVITEC N-TRONIC-modules in complexe testreeksen. Deze modules zijn aangepast aan het elektronische motorregelsysteem van het voertuig. De krachtigste variant, die een krachtig NOVITEC-uitlaatsysteem omvat, verhoogt het maximumvermogen uit voorraad 530 kW / 720 pk tot 590 kW / 802 pk bij 7.950 tpm. Tegelijkertijd groeit het maximumkoppel tot 898 Nm. De getunede tweezitter haalt al na 2,6 seconden de 100 km / u. De topsnelheid loopt op tot ruim 340 km / u.

Op de weg zorgt de NOVITEC-boost in vermogen en koppel niet alleen voor verbeterde rijprestaties, maar ook voor een nog snellere gasrespons en krachtigere acceleratie in de versnelling. Zelfs zonder motortuning is een NOVITEC high-performance uitlaatsysteem een ​​investering in meer rijplezier. Het uitlaatsysteem is er in verschillende uitvoeringen, waaronder bijzonder lichte INCONEL-varianten, naar keuze met of zonder elektronisch geluidsbeheer. Alle varianten zijn volledig thermisch geïsoleerd om de temperatuurregeling in de motorruimte te optimaliseren. De NOVITEC INCONEL sportuitlaat, die bovendien is bedekt met 999 goud, ziet er niet alleen geweldig uit, maar voert de warmte ook nog beter af. Twee grote uitlaatpijpen met een combinatie van koolstof en roestvrij staal benadrukken de race-looks van de NOVITEC-conversie. Het assortiment omvat ook sportkatalysatoren met 100 cellen, die eveneens thermisch geïsoleerd zijn en optioneel kunnen worden besteld met een goudlaag van 999. Carbon is niet alleen de eerste keuze in de Formule 1-races, maar ook als het gaat om de NOVITEC aerodynamische verbeteringscomponenten voor de Ferrari F8 Tributo. Alle onderdelen zijn optioneel verkrijgbaar in een Naked Carbon-variant met een hoogglans blanke lak. Daarbij benadrukten de ontwerpers niet alleen opwindende looks, maar vooral aerodynamische efficiëntie. De voorkant van de middenmotor-sportwagen krijgt een nog opvallender profiel met een uitgebreide NOVITEC-upgrade. Daartoe zijn een tweedelige voorspoiler en kleppen aan de luchtinlaten aan de zijkant op de bumper gemonteerd voor een verdere vermindering van de lift bij hoge snelheden. De NOVITEC carbon sierstrip voor de brede luchtinlaat aan de voorzijde geeft de sportwagen een uitstraling die doet denken aan de voorspoiler van een Formule 1 racewagen. Een inzetstuk voor de voorkap van hetzelfde composietmateriaal rondt de uitgesproken sportieve look af.

De NOVITEC rocker panels geven de tweedeurs auto ook van opzij een nog sportievere uitstraling en kanaliseren de luchtstroom nog nauwkeuriger. Smaakvolle carbonstrips voor de zijspiegels zorgen samen met de NOVITEC-luchtgeleiders in de luchtinlaten aan de zijkant voor nog meer sportieve accenten. De grote achtervleugel, die de neerwaartse druk op de achteras bij hoge snelheden aanzienlijk vergroot, domineert de achterkant visueel. Als alternatief is er ook een ingetogen achterspoilerlip. De achterkant van het dashboard kan worden opgewaardeerd met verschillende NOVITEC-componenten voor aerodynamische verbetering. Zo kan de productiediffusor worden uitgebreid met een deksel, luchtuitlaten en vinnen van carbon. Een ander detail is een sierstuk van koolstofvezel voor voertuigen met een achteruitkijkcamera. Optioneel is er ook een complete NOVITEC-diffusor, die in de productiebumper is geïntegreerd. Bovendien kan de motorkap worden verfijnd met een naakte koolstofafwerking. De wielen hebben natuurlijk ook een beslissende invloed op het uiterlijk van de auto. NOVITEC ontwierp verschillende gesmede velgen speciaal voor de Ferrari F8 Tributo. Als partner voor de ontwikkeling en productie kon NOVITEC zich beroepen op Vossen, de Amerikaanse fabrikant van hoogwaardige lichtmetalen velgen. 

 

MEER 402

FOLLOW US:
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER