Nissan Z

17 September 2021
Nissan Z

Wat jullie hier zien is de nieuwe generatie van de befaamde Nissan Z reeks, die sinds de jaren ’60 van de vorige eeuw vrijwel onafgebroken bestaat. Het design is duidelijk geïnspireerd door de originele 240Z (de voorkant en het zij-profiel) en we zien zelfs verwijzingen naar de 300ZX uit de jaren ’90 (tussen de achterlichten). In het interieur vinden we de drie metertjes bovenop het dashboard die in vrijwel iedere generatie Z verwerkt zijn.

De VR30DDTT biturbo V6 met 400 pk heeft zich al bewezen in de Infiniti Q50 en de Nissan Skyline, die enkel geleverd wordt op de Japanse markt. De nieuwe Z wordt standaard geleverd met een handgeschakelde zesbak, een automaat met negen versnellingen is het alternatief. En helaas zit hem in de 'ouderwetse eenvoud’ van deze sportwagen ook de oorzaak dat de auto niet op de Europese markt beschikbaar zal komen: te hoge uitstoot.

MEER 402

FOLLOW US:
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER