BMW M4 Cabrio

29 Mei 2021
BMW M4 Cabrio

Nu we een ruim halfjaar hebben kunnen wennen aan de nieuwe BMW M3 en M4 kan het nog ontbrekende familielid zich eindelijk bekendmaken. Natuurlijk was het vanaf de introductie van de M4 meteen al duidelijk dat er een cabriolet zou komen, net als bij de vorige generatie M4 het geval was. Voluit is hier nu de BMW M4 Competition Cabriolet M xDrive. Inderdaad: BMW levert geen half werk en presenteert meteen de Competition-variant van de M4 Cabrio. De kans dat er later nog een reguliere M4 Cabrio verschijnt, is wel groot.

Dat betekent dat we, net als in de Competition Coupé, 510 pk en 650 Nm voorgeschoteld krijgen. Voorin ligt de bekende 3.0 liter zes-in-lijn met twee turbo’s die aan de M Steptronic achtversnellingsbak is gekoppeld. Nieuw ten opzichte van de uitgaande generatie M4 Cabrio (de F83, voor de kenners) is het M xDrive vierwielaandrijvingssysteem, maar met het genoemde vermogen van 510 pk kon vierwielaandrijving zomaar eens de verstandige keuze zijn. Overigens kun je de vierwielaandrijving wel helemaal uitschakelen, mocht je toch graag je driftskills willen laten zien. Bijkomend voordeel van het xDrive-systeem is dat de M4 Cabrio in 3,7 seconden naar de 100 km/h vliegt en dat is maar 0,2 seconde langzamer dan de lichtere Coupé. Aan de topsnelheid verandert er niets: die ligt nog steeds op een begrensde 250 km/h, maar als je het optionele M Driver’s Pack aanvinkt, mag je verder pushen tot de 280 km/h.

Standaard komt de M4 Cabrio met M Compound remmen, maar als je van plan bent veel circuitkilometers te maken, dan biedt BMW tegen een meerprijs een setje M Carbon-keramische remschijven aan. Wel standaard is het M Sport-uitlaatsysteem, waarmee het geluid naar wens kan worden aangepast. Ook vinden we het optionele M Carbon-exterieurpakket, dat carbon kuipstoelen, carbon spiegels, skirts en splitters biedt. De wielen meten aan de voorkant 19 inch en aan de achterkant 20 inch.

Om de rijervaring van de M4 Cabrio op een vergelijkbaar niveau als dat van de Coupé te krijgen, installeert BMW een extra stijf M-onderstel. Dat moet ervoor zorgen dat de verminderde stijfheid van de Cabrio ten opzichte van de Coupé zo onmerkbaar mogelijk is. De M4 Cabrio is daarnaast breder en lager dan de gewone 4-serie Cabrio, wat de rijeigenschappen nog verder moet verbeteren.

BMW heeft gedacht aan iedereen die de nieuwe M4 Cabrio bij mooi weer rijdt, maar door een plotselinge regenbui de stoffen kap moet opvouwen. Je hoeft de auto niet stop te zetten, maar kunt het dak rijdend tot een snelheid van 50 km/h inklappen. Als klap op de vuurpijl duurt het daarna slechts 18 seconden totdat je weer een dak boven je hoofd hebt. Groot voordeel van een stoffen dak is de extra bagageruimte die het oplevert. Met een gesloten dak kun je 385 liter kwijt en met open dak 300 liter. Dat klinkt niet ruim, maar de uitgaande M4 Cabrio kon met zijn stalen dak geopend slechts 220 liter kwijt.

Het is nog onbekend wanneer de eerste M4 Competition Cabrio’s op de Nederlandse wegen zullen verschijnen, maar de productie begint in ieder geval in juli. Nederlandse prijzen zijn evenmin bekend, maar de M4 Coupé kost hier een kleine €130.000 inclusief belastingen. Reken voor de Cabrio dus op een iets hoger uitvallende prijs. We zijn benieuwd!

MEER 402

FOLLOW US:
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER