UPDATE KORT GEDING: Organisator Concours d'Elegance Soestdijk sluit zich aan bij evenementen kort geding tegen de Staat op 14 september

10 September 2021
UPDATE KORT GEDING: Organisator Concours d'Elegance Soestdijk sluit zich aan bij evenementen kort geding tegen de Staat op 14 september

UPDATE 17 september:
Afgelopen dinsdag was er een zitting van 402 tegen de Staat om de ongelijkheid bij de organisatie van evenementen aan te vechten. Wel tienduizenden bezoekers bij sportwedstrijden en kleinere autoshows kregen geen of zeer lastig een vergunning. Inzet was met name om de grote autoshow in Rotterdam Ahoy op volle capaciteit te kunnen draaien in plaats van met de 1,5m maatregel met bijkomende grote looppaden, bezoekersshifts en extra toezichtkosten en dergelijke. Ook met een omzetverlies omdat er minder bezoekers kunnen komen dan tijdens de laatste editie.
De timing net voor de persconferentie was van belang, omdat het erop leek dat er geen extra mogelijkheden kwamen voor de autoshow 100% Auto Live in Ahoy. Bij de rechter konden we uitvoerig ingaan op de ongelijkheid tussen de verschillende evenementen, maar de ongelijkheid ten opzicht van de attractieparken. Tijdens de zitting is besloten om het geding "aan te houden" om de nieuwe wetgeving per 25 september af te wachten. Er sijpelde door dat de show in Ahoy wellicht op 75% capaciteit moest gaan plaatsvinden.
Inmiddels is duidelijk, dat de inzet van het geding "draaien op volle capaciteit" ook weer mogelijk is. Om die reden is besloten om het kort geding niet verder door te zetten.

Organisator Concours d'Elegance Soestdijk sluit zich aan bij evenementen kort geding tegen de Staat op 14 september.

Komende dinsdag dient om 14.00 uur een kort geding bij de rechtbank Den Haag tegen de Staat dat wordt aangespannen door autoshow organisator 402 Automotive. 402 wordt bijgestaan door mr Lex de Jager (van Till Advocaten) die al meerdere Corona -kort gedingen namens diverse branches heeft gevoerd. Net als 402 heeft de organisator van het Concours d'Elegance, dat georganiseerd zou worden in het weekend voorafgaand aan de Grand Prix van Nederland de Formule 1 met verbazing gekeken naar de beelden vanuit Zandvoort. Waar tal van evenementen de laatste weken geannuleerd moesten worden en ook de komende weken onzeker zijn van haar doorgang, kunnen zogenaamde geplaceerde sportevenementen met tienduizenden mensen tegelijk wel georganiseerd worden. 

402 staat achter de Grand Prix maar eist duidelijkheid over de evenementen die zij vanaf 18 september wil organiseren, zogenaamde "doorstroom" evenementen. Zo is een streep gezet door shows van 402 op nota bene Circuit Zandvoort (25 juli American Sunday) en DAY1 World of Cars in de Jaarbeurs, 20-22 augustus). Het prestigieuze evenement Concours d'Elegance op Paleis Soestdijk is door de gemeente Baarn niet vergund. De Haas: 'We hebben besloten ons aan te sluiten bij het kort geding van a.s. dinsdag, omdat we willen weten waar wij voor de toekomst aan toe zijn. We kunnen luchtfoto's laten zien van het drukste moment van de dag van de laatste editie; als je die vergelijkt met de beelden uit Zandvoort, dan snap je echt niet waar de beleidsmakers uit Den Haag mee bezig zijn."

Ronald van den Broek van 402 vult aan: "Wij zijn verheugd met de steun vanuit de hoek van het Concours d'Elegance om zich aan te sluiten. We zijn een specifieke groep organisatoren van doorstroom evenementen. Het is onbegrijpelijk dat de Formule 1 en voetbalwedstrijden doorgang mogen vinden, maar dat doorstroom evenementen nog steeds niet zonder 1,5 meter georganiseerd mogen worden. En veelal sowieso niet vergund worden. We hopen dinsdag op duidelijkheid voor onze branche en hopen van harte dat werkelijk per direct alles weer kan op evenementengebied, zeker de autoshows die wij organiseren"

Voor meer informatie

402, Ronald van den Broek, 06-54291384
Concours d’Elegance, Mick de Haas, 06-55737000
Mr Lex de Jager, 06-54785904

MEER 402

FOLLOW US:
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER